Инцидентът е станал снощи около 20 часа, когато 53-годишният Велинов, 52-годишният Красимир Купенов от Баните и 71-годишен мъж от село Давидково
се прибирали с джип "Тойота" от ловна вила в местността Енихан Баба, съобщиха смолянският "Отзвук" и "Марица".

На прав участък преди Давидково джипът започва да се търкаля по пътното платно около 60 метра. Предполага се, че се е случило или заради загубен контрол над колата по неизвестна причина, или заради висока скорост, казват очевидци. Джипът е смачкан до неузнаваемост. Зад волана бил Велин Фиданов, който загива на място.

52-годишният Красимир Купенов е тежко ранен и е починал по-късно в Спешното отделение на смолянската болница. Оцелял е само третият мъж, който се е возил на задната седалка. Именно той се обадил на тел. 112, за да съобщи за инцидента. 71-годишният мъж е настанен за лечение в смолянската болница без опасност за живота.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ- Мадан. Образувано е досъдебно производство. Погребенията на двамата загинали ще са утре - 22 юли.

Двама души са загинали, а 31 са били ранени в 25 катастрофи през изминалото денонощие. Има опасност за живота на един от пострадалите, съобщиха от МВР.
На територията на столицата са били регистрирани 127 леки и 1 тежка катастрофи; двама са били ранени.