Сигналът за първата катастрофа, която е станала на Околовръстния път на Шабла, в района на надлеза в посока Дуранкулак, е подаден минути преди 12 часа.

Незабавно към мястото са насочени екипи на полицията, пожарната и Бърза помощ.

Според първоначалните данни, автомобил „Опел“ се е врязал в „Сеат“, чийто шофьор е загинал на място, а пътувалият с него мъж е издъхнал на път към болницата. И двата автомобила са с добричка регистрация.

В тежко състояние е водачът на „Опел“-а.

Екипи на пожарната са се включили в спасителните действия, за да бъде изваден той от силно увредения автомобил. Движението в района на инцидента е пренасочено.

Предприети са мерки за обезопасяване на пътя.

Два часа по-късно, около 13:55 часа, мъж загина, а друг е тежко ранен при катастрофа на пътя между Аксаково и село Кичево при разклона за село Долище.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна съобщиха, че са се сблъскали лек автомобил "Ауди" и товарен автомобил "Волво". По първоначални данни шофьорът на аудито не е спрял на знак "Стоп" и е отнел предимството на волвото. 

Водачът на лекия автомобил е загинал на място, а неговият спътник е тежко пострадал. Работата по изясняване на обстоятелствата около инцидента продължава. Самоличността на жертвата и пострадалия мъж се изясняват. Към момента се извършват процесуално – следствени действия на мястото на инцидента, движението в пътния участък не е затруднено.

Снощи 37-годишен мъж е загинал в Кърджали, след като е бил пометен на пешеходна пътека от 21-годишен шофьор с лек автомобил "БМВ". Причина за катастрофата е несъобразена скорост.