Сигналът за инцидента, който е станал на пътя Аксаково-Кичево при разклона за село Долище, е подаден на тел. 112 в 13.25 часа.

22-годишният шофьор на лек автомобил "Волво", който е от Белослав, карал от Каменар към Долище и отнел предимството на микробус "Мерцедес", неспирайки на знак "Стоп". След това бусът удря странично колата, която е смачкана до неузнаваемост и е изхвърчала в крайпътна нива.

Вижте снимки>>>

Трима души - две жени и мъж на възраст между 20 и 25 г., са загинали на място. Всички те са пътували в колата. Водачът се е разминал само с леки контузии.

Изпратени са екипи на полицията и 3 екипа на Спешна медицинска помощ - два от Варна и един от Аксаково.

Шестимата най-тежко пострадали са транспортирани във варненската МБАЛ "Света Анна", съобщи изпълнителният директор д-р Гален Шиверов, цитиран от "Фокус". Те също са млади хора - на възраст между 22 и 32 години.

Повечето от тях са със съчетани травми, които се уточняват. Правят се скенери, рентгени и консулти. Един от пострадалите - 27-годишен мъж, е в критично състояние. Той е с черепно-мозъчна травма и ще му бъде направена спешна операция. Друг пострадал е със счупени ребра, вероятно засегнат бял дроб, предстои консултация с гръдни и коремни хирурзи.

При сблъсъка има и по-леко пострадали, които са прегледани на място.

Според статистиката на Пътна полиция понеделник и петък са дните с най-много катастрофи, а произшествията, ставащи в събота, са с най-тежки последици.