Катастрофа между два леки автомобила и микробус затвори за часове за движение Прохода на Републиката.

Произшествието е станало около 14 ч. в участъка между селата Въглевци и Вонеща вода. Ударили са се два леки автомобила и микробус. Трима души са тежко пострадали. На място на произшествието са изпратени полицейски екипи и две линейки.

Леките автомобили бяха отклонени през прохода "Шипка" до 17.40 ч., когато трафикът през прохода бе възстановен, съобщиха от МВР.

Още две катастрофи с пострадали във Великотърновска област.

Между селата Страхилово и Павел са се блъснали два леки автомобила. По първоначална информация има четирима ранени - мъж, две жени и 5-годишно дете. Травмите на двете жени и детето не са сериозни. Мъжът е откаран в болницата в Бяла, за оказване на медицинска помощ.

На пътя за Русе, в района на тунелите след Велико Търново, са се ударили лек и товарен автомобил. По първоначална информация леко пострадал е водачът на лекия автомобил.

От Областната дирекция на МВР апелират към водачите да бъдат внимателни, да се съобразяват с пътните и климатични условия и да преминават с повишено внимание в участъците с висока концентрация на пътни инциденти.

Шест души са загинали при катастрофи през изминалото денонощие, трима от които в тунела "Витиня". Ранените са 28, като един от тях е с опасност за живота.
В района на столицата са станали 81 леки и две тежки катастрофи. Ранени са двама души.