Сигналът за инцидента, който е станал при разклона за село Ситово, е получен в 04.02 часа на тел.112.

По първоначални данни, водачът на автобуса е изгубил контрол над управлението и навлязъл в нива.

Вижте снимки>>>


Десетима от пътниците, пътували в автобуса, са откарани в Спешния център на МБАЛ-Силистра. Трима от пътниците са с фрактури, а останалите 7 са прегледани и освободени за домашно лечение.

Директорът на болницата д-р Даниела Костадинова съобщи, че една от ранените - 65-годишна жена е откарана в неврохирургията във Варна. Другите двама пострадали - жена на 67 и мъж на 49 години, остават на лечение в Силистра.

Първоначалните данни от започналото разследване сочат шофьорска грешка при управление на автобуса с превишена скорост, съобщиха от прокуратурата. Алкохолната проба на водача е отрицателна.

26-годишният шофьор сам е подал сигнала за инцидента. Пред разследващите той е обяснил, че пред автобуса е изскочил елен. Това, според обясненията на шофьора, станало причина той да загуби контрол над автобуса и да навлезе в крайпътна овощна градина.

Районната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство за причиняване на телесни повреди и значителни имуществени вреди.

На 25 май автобус, превозващ учители от Ахелой и Поморие, се удари челно в ТИР край сливенското село Камен. Двамата шофьори и 13 от пътниците в автобуса бяха ранени. Причина за катастрофата бе несъобразена с пътните условия скорост.

Двама души са с опасност за живота, а 15 са ранени в 13 тежки катастрофи станали на територията на страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР.

Пред последните 24 часа в София са станали 70 леки и 1 тежко пътнотранспортно произшествие, при които е ранен един човек.