Сигналът за тежката катастрофа, станала край разклона за село Развигорово, е подаден в шуменската полиция в 13.06 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На място са изпратени екипи на „Пътна полиция”, пожарната и Спешна помощ. 

Челно са се ударили два леки автомобила - „Рено” с разградска регистрация и "Опел” с плевенска регистрация. При сблъсъка на място е загинала 43-годишна пътничка от плевенската кола.

42-годишният шофьор на опела, 35-годишният водач на реното и 78-годишният му спътник са откарани в МБАЛ-Шумен. Шофьорът на френския автомобил е тестван за алкохол, като пробата е отрицателна.

Извършва се е оглед на мястото на инцидента. Временно е преустановено движението по главен път Русе – Варна в участъка от пътен възел с автомагистрала „Хемус” край село Белокопитово до разклона за град Лозница. Пътуващите в посока Разград от пътен възел Белокопитово се отбиват по главен път в Варна – София в посока Търговище, а пътуващите от Разград към Шумен от разклона за път II-51 през град Лозница.

За живота на един човек има опасност след станалите 16 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщават от МВР. При пътнотранспортните произшествия са ранени 16 души. В София са регистрирани 146 леки пътни инцидента и една тежка катастрофа; ранен е един човек.

AНКЕТА: Можем ли да намалим катастрофите по пътищата?