Сигналът за тежката катастрофа, станала на пътя Варна-Бургас, е подаден около 7.30 ч., съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна.

61-годишната жена е шофирала лек автомобил "Хонда". По неизвестни все още причини тя е изгубила контрол върху колата, която се е ударила челно в автобуса "Неоплан". В него са пътували 25 ученици.

Вижте снимки>>>

Шофьорката е загинала на място, а три от децата са отведени за преглед в болнично заведение без видими тежки травми, контактни и в съзнание.

На мястото на инцидента се извършва оглед. Временно е ограничено движението в участъка, като автомобилите могат да използват обходен маршрут през селата Бенковски и Равна гора.

За децата е осигурен алтернативен транспорт и всички са извозени до учебното заведение в Приселци. По случая е образувано досъдебно производство.

Двама души са загинали, 16 са ранени и един човек е с опасност за живота при катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Общо в страната са станали 14 произшествия. В столицата са регистрирани 121 леки пътни инцидента и 7 тежки. При тях седем души са ранени, загинали няма.