Сблъсъкът станал в понеделник около 19.35 ч. на Околовръстното шосе между Драгалевци и Симеоново. 

За него съобщи в личния си профил във Фейсбук шофьорът на една от помляните коли Борис Спасов.

"Здравейте приятели, МОЛЯ ЗА ПОМОЩ... Причинителят на катастрофата е избягал, според свидетели става въпрос за черен автомобил с две жени вътре, който е засякъл и бутнал друг автомобил, който се завърта и удря мен. Моля, ако някой е минавал от там по това време и е видял нещо или някой, който работи на някой обект с камери в близост да произшествието да се свърже с мен на телефон 0888301243", призовава младият мъж.

Той е пътувал заедно с още няколко свои приятели по Околовръстното шосе в посока "Люлин".

Тръгнах да се престроявам в лява лента и не разбрах какво стана, усетих само много силен трясък, колата отскочи и се удари в мантинелата. Отвориха се еърбеците, всичко стана пушилка. Момчето до мен беше цялото в кръв, беше счупил предното стъкло с глава”, разказва Борис Спасов, цитиран от Нова телевизия.

Той обясни, че първо си е помислил, че е спукал гума, но когато е слязъл от автомобила си, видял, че има друга кола, която го е ударила.

"Стоеше обърната в другата посока на платното. Момчето от нея слезе цялото в кръв, майка му до него беше много зле”, допълва Борис Спасов.

В локалното платно е имало патрулка, като униформените веднага реагирали.

„От тях разбрах, че е имало трети автомобил”, обясни Спасов. Свидетел пък му разказал, че черен автомобил с две млади жени вътре ударил друга кола, която пък ударила неговата.

Разбрах от други свидетели, че става въпрос за черен „Мерцедес”, с две момичета вътре, които са се движели много агресивно, от платно в платно, много агресивно”, заяви младият мъж.

Общо петима души са пострадали при инцидента. В момента потърпевшите обикалят обектите в района и взимат записи от камерите, за да намерят шофьорката.