Прокуратурата му е повдигнала обвинение за това, че на 17 април, управлявайки лек автомобил „БМВ“, Владимир Н. е причинил по непредпазливост смъртта на двама мъже, както и телесни повреди на трети.

В рамките на проведеното по случая разследване са събрани достатъчно доказателства за вината му, съобщиха от държавното обвинение. С прокурорско постановление на обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Катастрофата стана около 8.30 ч. на 17 април в района на 20-ия километър на магистрала „Хемус“. 26-годишните Йото и Наталия Ахчийски пътували към София, когато заради мократа настилка младият мъж изгубил контрол и лекия им автомобил "Пежо" се преобърнал. Семейството обаче било невредимо. На помощ им се притекли двама служители на "Автомагистрали". Те и Йото стояли край обърнатия автомобил в аварийната лента, когато са пометени от 40-годишния Владимир Н., каращ БМВ-то си с висока скорост.

Единият от служителите на "Автомагистрали" - 44-годишният Иван Димитров, баща на две деца, умира на място. 26-годишният Йото и другият служител са тежко ранени. Лекарите обаче не успяват да спасят Ахчийски, който е баща на 5-годишно момиченце.

Пробата с дрегер на Владимир Н. бе отрицателна.

Ден, след като 26-годишният Йото Ахчийски почина, вдовицата му Наталия обяви, че ще се бори докрай убиецът на мъжа й да бъде наказан.

"Един некадърник, който летеше към нас с невъобразима скорост, го размаза… Летеше. Когато се обърнах, че бях до мантинелата, беше гробище... и мъжът ми беше в канавката и пищеше от болка… Убиха ми го от бързата скорост, от това, че някой не мисли. Владимир, няма да те оставя на мира. В името на съпруга си ще се боря докрай, за да понесеш цялата строгост на закона. Това ще ме крепи. Теб държавата, законът и хората да те накажат, Владимир. Не знам имаш ли семейство, близки, но само теб ще накажа – ти си виновен, защото не мислиш", каза през сълзи тогава Наталия Ахчийска.