Галя Илева, съпругът й Ивелин и приятел на сина им се връщали от летище София, когато около 8.30 часа лекият им автомобил "Опел" е ударен челно от движещо се с висока скорост БМВ.

При сблъсъка на място загиват двама мъже от БМВ-то и 46-годишната Галя. Съпругът на жената и приятелят на сина им са транспортирани в критично състояние в болницата в Севлиево. Водачът на БМВ-то и негов спътник също са ранени и транспортирани в лечебно заведение.

Галя и Ивелин Илеви живеят в Горна Оряховица. Той бил учител, а тя се занимавала с производство на закуски, след като дълги години била на гурбет в Гърция, съобщава търновският в. "Борба". Жената ще бъде погребана утре в родното й село Обединение, Община Полски Тръмбеш.

Причините за жестокия челен удар между двете леки коли се разследва от полицията и прокуратурата в Ловеч. По първоначални данни шофьорът на БМВ-то е изпреварвал неправилно и с висока скорост.

Заради високия брой жертви при катастрофи у нас, в събота премиерът Бойко Борисов събра министрите на извънредно съвещание, на което бе обсъден проблемът. Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че сроковете за предложения за спешни мерки са "много кратки - буквално до понеделник".