Сигналът за катастрофата, която е станала на 257-ия километър от аутобана, е подаден в 5.48 часа тази сутрин, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Ямбол.

По все още неустановени причини лек автомобил "Хонда", управляван от 36-годишен мъж, се е забил в мантинелата.

Шофьорът е загинал на място. Той е бил сам в колата.

На мястото на инцидента се извършва оглед. Изясняват се причините за катастрофата. Участъкът от автомагистрала „Тракия“, от пътен възел „Ямбол“ до Нова Загора, е затворен.

Обходният маршрут е по пътя Сливен – Нова Загора – АМ „Тракия“.

Малко по-късно от полицията в Ямбол съобщиха още, че загиналият шофьор е стрелял по полицаи преди да катастрофира.

Около 05.20 ч., на тел. 112 е получен сигнал от 34-годишна жена от Ямбол, че бившият й съпруг блъска по вратите на жилището й, като нарушава издадена му ограничителна заповед.

Пристигналият на място автопатрул заварва пред блока 36-годишния мъж. Виждайки униформените, той стреля срещу тях с неустановено към момента оръжие и бяга с лек автомобил „Хонда Сивик”. Веднага започва преследване, при което с цел респект, полицаите произвеждат няколко изстрела във въздуха.

Въпреки това мъжът не спира, напуска Ямбол и се качва на АМ „Тракия” на пътен възел „Хаджидимитрово” в посока София.

По разпореждане на дежурния, полицаите не навлизат по магистралата, за случая са уведомени дежурните на съседните региони Сливен и Стара Загора.

Половин час по-късно от МВР-Сливен съобщават, че на магистрала „Тракия”, край град Кермен, в лявата лента е катастрофирал издирваният „Хонда Сивик”, а водачът е починал.

Няма загинали при пътни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. Един човек е ранен при катастрофа. В София са станали 20 леки произшествия без пострадали.