Катастрофата е станала снощи около 19.15 ч. на главния път във видинското село, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.
Младият мъж е шофирал "Форд Транзит", когато блъснал детето. То починало на място.

След инцидента няколко местни жители нападнали водача. Веднага на място са изпратени допълнителни екипи на полицията. При пристигане на служителите на мястото ситуацията била овладяна, а след приключване на огледа на местопроизшествието движението е възстановено.

Шофьорът обаче е настанен в болницата във Видин с временна опасност за живота, със съчетани травми и с множество хематоми на главата и контузия на глезен. Взета му е кръвна проба. По изясняване на случая работи РУП-Видин.

По-късно пред кметството в Арчар пък се събраха около стотина жители на ромската махала. Те настояват опасният участък от второклания път да бъде сигнализиран и да се изградят тротоари край пътя, да се поставят мантинели и да се направи пътека от махалата до училището в селото, съобщи БНР.

Кметът на селото Емил Георгиев съобщи, че утре - 15 септември ще бъде ден на траур в Арчар, тъй като 7-годишната Мая Любомирова трябвало да бъде първокласничка в местното училище, предаде "Фокус". Детето ще бъде погребано утре.