Челно са се ударили два леки автомобила - “Фолксваген Шаран” и “Тойота Корола”, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

На място са загинали 39-годишен мъж от Димитровград, който шофирал фолксвагена, и 24-годишен пловдивчанин, управлявал тойотата.

При удара тежко са пострадали трима пътници от японския автомобил - 39-годишен мъж от Пловдив, 34-годишна жена и 17-годишно момче от село Храбрино.

На място са изпратени екипи на полицията и Бърза помощ, но на път за болницата мъжът починал. По-късно издъхнала и жената.

Момчето е настанено в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, като състоянието му е тежко, съобщиха от пресцентъра на болницата. То е с политравми и има опасност за живота му, предаде "Фокус".

Служители от сектор “Пътна полиция” работят по изясняване на причините, довели до трагичния инцидент.

Другата катастрофа

19-годишна девойка от с. Виница е загинала при катастрофа, станала около 22 часа снощи край Първомай.

Лекият автомобил "Опел", в който се е возело момичето, се движел с несъобразена скорост и поради загуба на контрол, навлязъл в насрещното движение, където се сблъскал с "Фолксваген Голф", чийто шофьор е неправоспособен.

Момичето е загинало на място.

25-годишният шофьор на "Опела", който е от Първомай, е настанен в болница в тежко състояние.

Шофьорът на "Фолксваген"- а и четиримата му спътници са били прегледани на място от екип на Спешна помощ и освободени за домашно лечение.

Работата по случая продължават служители от районното управление в Първомай.