Инцидентът стана в края на септември м.г., когато Нинов направи обратен завой на забранен участък на "Симеоновско шосе", а в таксито му се удари 29-годишния Боян Митев с мотора си. Младият мъж загина на място.

Преди заседанието на магистратите днес, десетки мотористи се събраха на протест пред Съдебната палата в София. Те наредиха каските си на стъпалата пред сградата в знак на почит към загиналия си колега, а част от тях влязоха и на делото. Според протестиращите за безопасността по пътищата се необходими не толкова законови промени, колкото повече съвест сред шофьорите - както на коли, така и на мотори.

Паралелно с протеста се събираха и подписи за обезопасяването на пътната артерия, превърнала се в лобно място на младия мъж, с бетонни блокове, за да няма възможност за опасни маневри. В подписката досега са се включили повече от 3000 души.

Адвокатът на близките на загиналия Боян Митев поиска отвод на прокуратурата и разследващия полицай, заради процесуални нарушенения. Съдът обаче не уважи искането. Освен това, роднините смятат, че шофьорът няма право да кара такси, тъй като е държавен служител и работи в Агенцията за бежанците.

"Синът ми беше прекрасен човек. Млад, перспективен. Бъдещето беше пред него. Искаме справедливост", каза майката на Боян Митев - Надежда, цитирана от Нова телевизия.

Магистратите постановиха 3 години и 4 месеца затвор за Данаил Нинов. Решението им обаче не е окончателно и подлежи на обжалване и протест.

През 2014 година синът на председателя на ДАНС Димитър Георгиев - Юлиян, загина при подобна катастрофа с мотор, пак на "Симеоновско шосе". Студентът от Техническия университет се заби с "Ямаха" в мерцедеса на бизнесмена Георги Илиев, съсобственик на голяма верига пицарии, който също правел забранен ляв завой.