Моминско парти на дъщеря на турски бизнесмен завърши трагично, след като частният самолет, с който бъдещата булка Мина Башаран и нейни приятелки се връщали в Турция от Дубай, се разби вчера в Иран. Няма оцелели.

Черната кутия на катастрофиралия самолет е намерена. Според информацията на иранската осведомителна агенция ИРНА тя ще бъде изпратена на специалисти за дешифроване. Скоро в Иран ще пристигне специален полет с представители на турските власти и роднини на жертвите в катастрофата.

Темата е сред акцентите на турските вестници днес, които разпространяват новината заедно с богат снимков материал, предаде БТА. Част от публикуваните фотографии са били качени в Инстаграм от почивката на младите жени в Дубай, а една от тях е на самата Мина Башаран от борда на самолета. Това е и последната снимка на дъщерята на богатия турски бизнесмен Хюсеин Башаран. На нея тя позира с огромен букет цветя, изпратен от годеника й.

"Трагедия с частен самолет", пише в заглавие днес в. "Хюриет". На борда е имало осем приятелки и тричленен екипаж. Летателният апарат Bombardier CL604, произведен през 2001 г., е бил собственост на Башаран холдинг. От екипажа са сигнализирали за техническа повреда край иранския град Шахр-е Корд, след което самолетът изчезнал от радарите.

По непотвърдени сведения е било поискано разрешение за извънредно кацане заради проблем с налягането в кабината и спадане на нивото на кислород.

Мина Башаран е била член на управителния съвет на компанията и се е предвиждало тя да оглави след време холдинга. През октомври тя се сгодила с бизнесмена Мурат Гезер и двамата планирали да сключат брак на 14 април в двореца Чъраган в Истанбул - бивш османски палат, преустроен в луксозен петзвезден хотел от веригата Кемпински.

Екипажът на летателния апарат също е бил съставен изцяло от жени, като вторият пилот Мелике Кувет е била сред първите жени пилоти на Турските въоръжени сили, пише в. "Миллиет".

В. "Поста" също отделя централно място на трагедията на първата си страница. Изданието публикува снимка на Мина Башаран, на която тя е облечена с дънково яке с надпис на гърба на английски език "Булка" и "Заедно е по-хубаво". "Поста" разкрива също, че на три от момичетата от трагичната катастрофа е предстояла сватба това лято.

Когато разбилият се самолет бил намерен, всички тела са били обгорени и предстои да бъдат направени ДНК-тестове, за да бъдат идентифицирани жертвите, пише още "Поста".

Междувременно турският президент Реджеп Тайип Ердоган присъства на сватбеното тържество на известния турски футболист Арда Туран с Аслъхан Доган, дъщеря на турския бизнесмен Сабри Доган. Младоженката е била приятелка със загиналите в катастрофата в Иран, поради което се наложило да скрият от нея разигралата се трагедия, пишат още вестниците.