Председателят на Управителния съвет на БЛС е изпратил поздравителни адреси и цветя до всички отделения на МБАЛ "Проф. д-р П. Стоянов" в Ловеч, научи Дир.бг.

Вижте поздравителния адрес >>


Писмата са поднесени лично от изпълнителния директор д-р Анка Георгиева и члена на борда Теодора Пенчева, като те са предали и поздравления от бившия зам.-министър на здравеопазването Лидия Нейчева.

В писмото д-р Грозев изразява "дълбока почит" заради "адекватна, прецизна и всеотдайна помощ при спасяването на пострадалите при три тежки пътнотранспортни произшествия край Ловеч".

"Тези дни вие за пореден път изявихте на дело голямата си хуманност и доказахте, че сте верни на своята клетва",
пише още в адреса.

Д-р Грозев изтъква, че не е далеч времето, когато сметките на болницата бяха запорирани, но и тогава лекарите и медицинския персонал са продължили да се грижат за своите пациенти.

Ловешката болница е една от най-затруднените в страната. Работещите са получили последно възнагражденията си за месец август през ноември. Има сериозни забавяния и недостиг на медикаменти и реактиви за нормалното функциониране на болницата.

Лекарите от лечебното заведение не веднъж са изтъквали стратегическото значение на болницата, тъй като е единствената от такъв калибър в цялата Ловешка област.

В последните дни на главния път София-Варна станаха няколко тежки катастрофи с жертви. На 18-и ноември жена загина при сблъсък на камион и лек автомобил.

В същия ден в района на село Сопот при катастрофа загина 13-годишно дете, а петима души бяха приети с наранявания в болницата в Ловеч. 40-годишна жена продължава са е в тежко състояние с опасност за живота.

На 17 ноември край село Микре, след челен сблъсък между автобус и камион загинаха девет човека, а 19 бяха ранени.


АНКЕТА: Можем ли да намалим катастрофите по пътищата?