Двама мъже са загинали, а други двама и една жена са пострадали при тежко пътнотранспортно произшествие, станало тази сутрин в района на гр. Кресна, съобщи пресцентърът на Областната дирекция /ОД/ на МВР - Благоевград.

Вижте снимки >>>

Около 6.30 часа днес на тел. 112 е получен сигнал за пътен инцидент на първокласния път "Е-79" в района на гр. Кресна, се посочва в съобщението, цирано от БТА.

По първоначални данни лек автомобил "Рено" с 49-годишен водач от гр. Кресна, излизайки от пресечка на града за включване в първокласния път, е създал предпоставка за удар с лек автомобил "Мерцедес" с 25-годишна водачка от с. Митино, община Петрич, движещ се по "Е-79".

За да избегне удар между автомобилите, водачката на лекия автомобил "Мерцедес" е отклонила колата си вляво, а в същия момент водачът на реното е отклонил автомобила вдясно и е последвал челен удар между тях.

Вследствие на инцидента са загинали водачът на лекия автомобил "Рено" и 59-годишен мъж от Кресна, пътуващ в него.

По първоначални данни без опасност за живота им са пострадали мъж на 49 години, който е настанен за лечение в МБАЛ-Благоевград, и мъж на 39 години, приет за лечение в МБАЛ-Сандански. И двамата са от Кресна и са пътували в реното.

Пострадала е и водачката на лекия автомобил "Мерцедес", която е настанена за лечение в МБАЛ-Благоевград.

Точните причини за катастрофата са в процес на установяване. Движението в района е нормално, информират от ОД на МВР - Благоевград.