Шофьорът е бил с 2.2 промила алкохол според теста с дрегер, взета му е и кръвна проба. Задържан е първоначално за едно денонощие, съобщи БНР, като се позова на МВР.

Инцидентът е станал в района на стадиона в града, като сигналът е получен в 17:45 часа в сряда.

Майката с детето е преминавала пешеходна пътека на бул. "Освобождение" в Карлово, за да й даде път, е спрял автомобил. Зад него, обаче, с много висока скорост и без да намалява, връхлетял джип "Сузуки Витара". 48-годишният водач първо се ударил в спрялата кола, а след това ударил пресичащата с предимство майка с 3 годишния й син.

Детето е прегледано на място и няма сериозни наранявания. 34-годишната жена е с фрактури на две ребра, спукан таз и други външни наранявания.

Районната прокуратура в Карлово образува досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда при шофиране след употреба на алкохол. С прокурорско постановление пияният шофьор ще бъде задържан за 72 часа и привлечен като обвиняем, а прокуратурата ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разпитани са свидетели, назначени са и експертизи.

Това е втората тежка катастрофа в Карлово за броени дни. 69-годишен водач загина при удар на автомобила в билборд край пътя.