Въпреки усилията на лекарите и десетките кръводарители, които се отзоваха на призива на близките на младата жена, нараняванията на Петя са били изключително тежки, а жизнените й показатели - много ниски и тя е издъхнала, съобщиха местните сайтове "Хасково Нет" и "Хасково Инфо".

20-годишната спътничка на младата жена - Анелия, която също пострада тежко, вече е стабилизирана и е преместена в хирургичното отделение на МБАЛ-Хасково, съобщиха от лечебното заведение. 

Катастрофата стана около 8 часа на 17 януари до местността "Ходжова чешма" край Хасково, като в района имаше гъста мъгла. Сблъскаха се лекия автомобил "Мицубиши", шофиран от 21-годишната Петя и "Форд Фиеста". При челния удар загина 53-годишната водачка на форда, а Бялова, която е от димитровградското село Горски извор и приятелката й Анелия бяха транспортирани в областната болница в Хасково. 

Починалата Петя е била студентка по бизнес администрация в УНСС в София, а последният й пост във Фейсбук е цитат от "Граф Монте Кристо" на Александър Дюма: "Моите мечти нямат граници, аз винаги искам невъзможното".