На заледен завой тир с полска регистрация се завъртял и в ремаркето му се е ударил джип, който идвал отсреща, с двама полицаи вътре.

Единият, който шофирал, е починал, а колегата му и полският шофьор са невредими. Няма данни за употреба на алкохол. Часове наред пътят остана затворен.

Починалият е 38-годишен служител на "Гранична полиция".

През последното денонощие в страната са станали 19 тежки пътни произшествия с 21 ранени, за живота на двама от които съществува опасност, съобщават от Съюза на българските автомобилисти. В София са регистрирани 170 леки- и две тежки катастрофи. Двама души са ранени, за живота на единия от тях има опасност.

Пътищата в страната са проходими при зимни условия, съобщава пресцентърът на агенцията "Пътна инфраструктура". Дъжд вали в районите на Банкя, Скравена, Оряхово и Лом, а сняг - в районите на автомагистрала "Хемус", Сливница, Драгоман, Костинброд, Бистрица, Вл. Тричков, Лакатник, Богоров, Враца, Ботевград, Мездра, Бяла Слатина, Луковит, Ябланица, Предела, Кюстендил, София, Монтана, Ловеч, Перник. Пътните настилки са преобладаващо мокри, заснежени, почистени и обработени.