Фаталният инцидент стана на 28 май 2009 г., когато неизправен автобус помете над 30 души. 18 от тях загинаха, а други 14 бяха ранени. Повечето от жертвите бяха жители на Ямбол и околните села, отивали на събор за църковния празник Спасовден.

Три години по-късно Върховният касационен съд потвърди присъдите от по 10 години затвор за шофьора Господин Господинов и собственика на автобуса Слав Славов. Оказва се обаче, че към днешна дата единият осъден - Господинов, е мъртъв, а другият - Славов, е успял да напусне страната преди да бъде въдворен в затвора. Шофьорът е починал в килията от инсулт през 2012 г.

Няма да има правосъдие. Нещо куца в тая държава", лаконични са близките на жертвите пред БНТ.

Собственикът на автобуса се издирва от МВР, откъдето заявяват, че са взели всички необходими мерки. 

Същевременно, за да заведат гражданско дело срещу Славов, роднините трябва да платят огромни суми за разноски. Те нямат тези пари и делото е прекратено. 

Близките получават обезщетение от фирмата, застраховала автобуса. Така попадат обаче на следващата порочна практика – казват им, че трябва да сключат договор с посредник, който да гарантира изплащането на сумите, като посредникът получава 5% от всяко обезщетение. Ако се откажат от договора, неустойката е 5 хиляди лева.

Две седмици преди катастрофата автобусът-убиец минава технически преглед в сервиз в град Елхово и в протоколите пише изправен. Експертизите после доказват, че това не е така и от месеци ръчната и крачната спирачки не работят. Сервизът, допуснал този автобус да превозва хора, не понася никаква отговорност, собствениците му не са привлечени като обвиняеми. А към днешна дата има валидно разрешително, издадено от “Автомобилна администрация”.