Жестоката катастрофа е станала към 8.20 ч. тази сутрин, на около 4 километра от Елхово, съобщи за Дир.бг говорителят на Областната дирекция на МВР в Ямбол Татяна Павлова.
По думите й в района е имало гъста мъгла. Челно са се ударили джип "Хюндай" със софийска регистрация и лек автомобил "Сеат Ибиза" с бургаска регистрация.

Тримата загинали мъже са пътували със сеата. Това са 27-годишният шофьор Г.Л. от Бургас и спътниците му - 26-годишният М.К. от Средец и 25-годишният М.М. от Бургас. Починалата жена е шофьорката на джипа - 40-годишната Й.М. от село Мелница.
Със счупена ръка и леки наранявания, но без опасност за живота е 40-годишният Д.З., който е пътувал в джипа.

Екипи на полицията извършиха оглед на място, а движението бе спряно за няколко часа. Автомобилите се пренасочваха по обходни маршрути.

След приключилия оглед бе установено, че причина за тежката катастрофа е несъобразена скорост на лекия автомобил “Сеат Ибиза”, който при излизане от завой на пътя е навлязал в насрещната лента и се е блъснал челно в джипа.
Разследването продължава в рамките на образуваното досъдебно производство в РПУ–Елхово.

Общо седем души загинаха при тежки пътни инциденти, станали на територията на страната през деня, сочи черната статистика. Освен четирите жертви на пътя Елхово-Лесово,  51-годишен мъж  загина при катастрофа във Варнасутринта, а следобед автомобил с двама души в него, падна в река Дунав край Тутракан. Двамата пътници са загинали. На автомагистрала „Тракия” пък аварира бус и разсипа маслини, при което заради хлъзгавата настилка станаха две катастрофи с ранени двама души при тях.

Последна актуализация в 13.30 ч.