Служебният джип на премиера, шофиран лично от него, бил ударен отзад от пилотната кола на НСО. Инцидентът станал на кръговото кръстовище на бул. "Иван Михайлов" на път за стадион "Христо Ботев".

  Министър-председателят пристигнал към 17.30 часа в Благоевград, за да открие основно реконструирания с пари на "Благоевград - БТ" спортен комплекс "Пирин". Борисов бил пътник в джипа на пристигане в Благоевград. Към 18.15 часа Бойко Борисов тръгнал за стадион "Христо Ботев", на който бе ремонтирано осветлението. Премиерът лично подкарал джипа към стадиона. На кръговото между заведенията "Мръсното кебапче" и "Калисто" премиерът объркал пътя и вместо да завие надясно по "Владо Черноземски", продължил направо по "Иван Михайлов". Когато видял, че пилотната кола на КАТ завива надясно, Борисов рязко спрял и тогава бил ударен отзад от ескортиращата го кола на Националната служба за охрана. На джипа на премиера и автомобила на НСО са нанесени леки материални щети.

След като откри стадиона, премиерът отново седнал на шофьорското място, за да шофира лично към София.

Празниците по повод 100-годишнината от освобождението на Благоевград минаха без премиера да се появи на площада. От седмица Спортният комплекс бе заключен, докато Борисов не му пререже лентата. Това трябваше да стане още преди 2 седмици, но церемонията бе отложена за 5 октомври.