Официален малайзйски представител съобщи днес, че новите "метални отломки", намерени от случаен минувач на морския бряг на остров Реюнион, в действителност са от домакинска стълба, а не както се предполагаше нова част от отломки на изчезналия малайзийски самолет, предадоха Асошиейтед прес и БТА.

Генералният директор на Малайзийската гражданска авиация Азхалудин Абдул Рахман посочи пред АП, че намерените "метални отломки" на брега край град Сейнт Денис днес сутринта нямат нищо общо с разследването на изчезналия самолет "Боинг-777", изпълнявал полет 370 от Куала Лумпур за Пекин.

След разговор с представителите на гражданската авиация е било потвърдено, че новите "метални отломки" в действителност са домакинска стълба, допълни Рахман.

 В сряда край бреговете на острова беше намерена част от крилото на "Боинг-777" - същия модел като изчезналия самолет. Фрагментът беше откаран във Франция за експертиза. 

Двуметровият фрагмент беше докаран в събота в района на Тулуза. През следващата седмица той ще бъде подложен на съдебна експертиза в център на Главното управление по въоръжението към френското министерство на отбраната, каза съдебният източник.

Самолетът на малайзийските авиолинии излетя от Куала Лумпур за Пекин в нощта на 7 срещу 8 март 2014 г. и два часа по-късно връзката с него прекъсна. 

Операцията по издирването му с участието на 26 държави продължи до края на януари тази година, когато властите в Малайзия признаха, че машината е катастрофирала и всичките 239 пътници на борда му са загинали.