Инцидентът е станал около 13.15 часа в района на разклона за Иракли, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Георги Боков ударил с колата си "Ауди А5" челно автобус „Скания” с бургаска регистрация, собственост на фирма „Шанс Тур” - Царево. В него са пътували украински туристи от Варна към Южното Черноморие.

На място са загинали Боков и съпругата му. В болница „Св. Анна” във Варна са приети 11 украински туристи, повечето от които са с леки контузии. Те са на възраст между 13 и 30 години.

По първоначални данни причина за катастрофата е неправилно изпреварване от шофьора на аудито на колона от автомобили, обясниха от полицията.

Разказът на собственика на автобуса
Общо около 30 украински туристи е имало в автобуса, съобщи за "Фокус" Тодор Илиев, управител на фирма „Шанс Тур”. Автобусът е пътувал от Приморско за Дуранкулак за трансфер на украински туристи. На обратния завой на село Иракли след Обзор той е пътувал в своята лента с 40 км/час, когато от завоя изскочил автомобил „Ауди”, буквално във въздуха, не на колела, и се врязал в автобуса отдолу, каза Илиев. Той предполага, че скоростта на лекия автомобил е била около 200 км/час.

Това е втора катастрофа с автобус с украински туристи у нас за последните месеци. В началото на юли автобус с украински туристи се обърна край Варна и една жена загина.

Георги Боков

Георги Боков бе криминално проявен, осъждан бе 4 пъти за кражби на коли и незаконно оръжие, лежа в затвора.
През 2001 г. той катастрофира тежко с краден автомобил „Ауди 80“ на главен път Е-79 край врачанското село Люти дол.
През 2004 г. Боков-младши беше хванат с крадена кола в столичния жк "Младост 1". При ареста той предложил 1500 евро подкуп.
Година по-рано бе издирван, след като беше хванат с крадена кола с пренабити номера и пистолет "Макаров" със заличени номера.

Баща му Филип Боков е бивш депутат от БСП в 36-о и 37-о Народно събрание, бивш съветник на президента Георги Първанов, бивш началник на политическия кабинет на премиера Сергей Станишев, а от 2008 г. е посланик в Словения.

Лелята на загиналия пък е Ирина Бокова, настоящ генерален директор на ЮНЕСКО.

През 2003 г. се самоуби дъщерята на Филип Боков. 29-годишната адвокатка Биляна сложи край на живота си в дома си заради здравословни проблеми. Тя живеела само с баща си, който е разведен с майка й. Биляна не можеше да преживее, че непрекъснато всички я свързват с брат й Георги, коментираха тогава близки на семейството.

Черен вторник

Това е втората катастрофа с автобус днес. 55-годишен столичанин, решил да се самоубие, рискува живота на още 46 души, след като заби колата си челно в автобус на пътя Калотина-София до Сливница.

На магистрала "Тракия" пък камион връхлетя рано сутринта върху спряла в аварийната лента лека кола - шофьорът в нея загина.

Неправилно пресичащ пешеходец загина сутринта в Бургас, блъснат от лек автомобил.

Така общо загиналите във вторник са петима.