Лек автомобил с четирима пътника влиза в насрещното движение на 29-ия километър на магистралата, където се удря челно в друга кола, в която пътували трима души.

Едната кола е „Субару Форестър”, управлявана от 45-годишен мъж. С него са пътували и трите му деца - момичета на 8 и 16 години и момче на 12, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София област. Субаруто се е движело в посока София.

Най-вероятно поради несъобразена скорост мъжът е изпуснал завоя и се е ударил в лек автомобил „Хонда HRV” с водач - 28-годишна жена и пътници – мъж на 39 години и майка му на 62 години.

Движението в двете платна беше преустановено за кратко заради инцидента.

Пострадалите са настанени в УМБАЛ "Света Анна" в София.

Наложи се на място да бъдат изпратени екипи на пожарната и гражданска защита, които да разрежат с машини автомобилите, за да могат да извадят пострадалите.

Инцидентът се случи в ремонтния участък на виадукта „Бебреш”, където трафикът е ограничен в едното платно. Движението вече е възстановено и няма проблем за преминаването на автомобилите”, каза зам.-директорът на ОД-МВР София Димитър Машов.

Бивш шеф на КАТ: Полицията е без камери в най-рисковите месеци

Катастрофите зачестяват, но и контролът по пътищата е силно намалял. Това заяви пред Нова телевизия бившият шеф на КАТ Алекси Стратиев.

По думите му периодът от юли, август и началото на септември е най-рисков за злополуки, тъй като трафикът е засилен.

Според Стратиев полицията не може ефективно да използва 134-те си мобилни камери, след като Върховният административен съд (ВАС) реши, че по снимките от тях не могат да се издават електронни фишове.

Катаджиите трябва да спрат колата, преминала с превишена скорост, и да съставят акт или фиш на шофьора нарушител.

"В парламента има поправки на Закона за движение по пътищата с нови текстове за електронния фиш. Приети са на първо четене и са разгледани от всички комисии. На заседанията в оставащите дни могат да бъдат приети, ако им се отдели внимание за половин-един час", каза още Стратиев.

"Към момента нямаме съгласие точката за второ четене на поправките в ЗДвП да бъде включена в дневния ред", отговориха на въпрос на "Труд" от транспортната комисия на 42-рото НС.

14 души загинаха в петък, събота и неделя. При две от катастрофите караха тийнейджъри без книжки, единият водач дори беше пиян.