Инцидентът край Благоевград стана в 13.30 часа на главен път Е-79 на 4 км след града в посока Дупница, съобщи БГНЕС.

Заради мокрия път лек автомобил "Фиат" с македонска регистрация поднесъл и се завъртял, а в него се ударил идващ от Благоевград лек автомобил "Волво", в което пътували майка, 6-годишният й син и двама съпрузи.

"По първоначална информация, "Фиат"-ът се е движил с несъобразена с пътните условия скорост", коментира Катя Табачка, говорител на ОД на МВР Кюстендил пред "Фокус".

Вижте снимки от катастрофата >>>

Три линейки извозиха пострадалите до МБАЛ-Благоевград.
Състоянието им е стабилно.

В Спешно-приемно отделение на МБАЛ са приети с контузии на главата 46-годишният Я.Н. и 23-годишният Г.Ц., които са били във "Фиат"-а.
Шофьорът на "Фиат"-а и спътникът му на предната седалка не са пострадали.

От "Волво"-то са пострадали четирима, най-тежко е състоянието на 60-годишната Д.М., която е с фрактура на крака, 64-годишният й съпруг Н.М. е с контузия на гръдния кош, а 26-годишната И.Н., която е еквадорска гражданка, има рани по лицето и гърдите.

6-годишният й син е с разбита уста.

Катастрофата блокира движението по Е-79.
Докато пристигне полицията, свидетели на произшествието регулираха трафика.

Млад мъж от Шумен загина при катастрофа край Търговище, при прохода Хаинбоаз.

27-годишният мъж със служебен автомобил "Фиат" със софийска регистрация пътувал към столицата и на мокра настилка е навлязъл в насрещното платно, където се ударил в товарен автомобил „Форд".
Веднага след това в тях се е ударил друг камион.

„Пътнотранспортните произшествия на това място стават винаги, когато има леки превалявания. Прахът, който се отлага от близката кариера създава предпоставки за неправилно сцепление на гумите с пътя, който става хлъзгав и това води до катастрофи”, каза за Дарик зам.-директорът на ОД на МВР-Търговище Емил Иванов.

Днес в по-голямата част от страната вали дъжд и има силен вятър.

Обърнат камион затвори главен път Е-79 в района на Кресненското дефиле, каза за „Фокус” дежурният полицай от ОД на МВР Благоевград.
Движението в района на инцидента бе спряно временно и в двете посоки.
Няма пострадали при инцидента.