Преди дни стана ясно, че според заповед на изпълнителния директор Мариян Беляков на туристическото дружество за сезон 2010/2011 премиерът, министри, народни представители и членове на техните семейства могат да получат при поискване безплатни лифт карти за дневно и нощно ползване на всички съоръжения в курорта.
В заповедта пише, че картите се издават след съгласие на Цветелина Бориславова или прокуриста на инвестиционния й фонд "Си Ес Еф Ай" (CSFI) Диян Станчев. Картите са поименни, издават се за определен период от време и са с обозначение "Government".

"Аз не съм против, това, което той е направил и съвсем не бих го наказала, че той е постъпил по този начин. Никъде няма моя подпис. Аз никъде не съм казвала: "Давайте безплатни карти на правителството. Няма такова нещо", категорична е Бориславова, която е бивша приятелка на премиера. Той обясни преди дни, че откакто са се разделили преди 5 г. не я е чувал и виждал.

По думите й е била публикувана част от заповедта на изпълнителния директор.
Заповедта обаче била много по-дълга, "с много по-сериозно съдържание" и се отнасяла за абсолютно всички случаи, в които можело да се предоставят карти на хора, извън нормалната система за продажба на карти.
"Вътре се изреждат тези случаи. Във всички курорти, не само в Пампорово, има някакви обществено значими събития от типа на международни състезания или срещи, има много събирания на журналисти, състезания за малки деца, фирмени състезания и хиляди случаи. Заповедта цитира всички тези случаи и част от нея се отнася и за държавните служители, на които се дават безплатни карти, но само при конкретен повод като за изпълнение на служебните им задължения, т.е горско стопанство, пожарна и т.н", каза още Бориславова.

"За съжаление някой, който търси нещо, което да създаде нещастие и напрежение, е взел някаква част от една заповед и я е публикувал", коментира тя. По думите й името й се свързва в много случаи с негативни неща, като в 95% от тях, информацията няма нищо общо с истината.
В този случай общото с истината е, че аз принципно нямам нищо против да се предоставят карти в случай, когато има повод, който е обществено значим, каза още Бориславова.

Междувременно Цветелина Бориславова участва в представяне на социологическо проучване за щастието на българина. Тя е основател на фондация, поръчала изследването.