Най-тежки са пораженията в болницата, където е паднал покривът на цялата северна част. Има ударени автомобили, а алуминиевата дограма е поддала и е навлязла в кабинетите. Покривът на училище “Христо Проданов“ също е на земята, здравната служба в село Васил Левски също е без покрив“, каза зам.-кметът Стойо Карагенски. 

В Клисура е прекъснато електрозахранването, което е причина днес да е неучебен ден за учениците от града.

От МВР съобщиха, че до 13 часа днес в пожарните служби в цялата страна са получени 63 сигнала за произшествия, свързани с метеорологичната обстановка. Основната част от тях са за паднали дървета, съборени билбордове и скъсани електропроводи.

Снеговалеж и силен вятър има в областите Варна, Добрич, Габрово, Кюстендил и Пазарджик. 185 населени места в южната част на страната са без електрозахранване. Това са:
  • в област Пловдив - 36 населени места;
  • в област Смолян - 78 населени места;
  • в област Стара Загора - 11 населени места;
  • в област Бургас - 2 населени места;
  • в област Хасково - 33 населени места;
  • в област Кърджали - 5 населени места;
  • в област Пазарджик - 7 населени места;
  • в област Сливен - 13 населени места.
В Смолян са получени сигнали за паднали дървета и висящи опасни предмети от покривите на сградите. Прекъснато е електроснабдяването в селата Турян, Станевска махала, Река, Требище, цялото Арденско корито, Момчиловци, Соколовци и Тикале. Затворени за движение са пътищата за Турян, Габрица и Левочево, както и около селата Киселчово, Черново, Мугла, и Смолян - Пампорово. Със заповед на кмета на община Смолян е обявено бедствено положение.

Община Баните също обяви бедствено положение заради пораженията от ураганния вятър.

Общо 72 населени места в областта са били с прекъснато електричество за повече от 8 часа днес според информация от Областната администрация. Пожарните екипи са работили по над 50 повиквания за отстраняване на паднали дървета по пътища и улици.

Във Варна и Добрич са получени десетки съобщения за паднали дървета на територията на двете области. Поради обилен снеговалеж и силен вятър временно бе ограничено движението по пътя Варна – Добрич, Добрич – Генерал Тошево - Кардам, и пътя Кичево - Аксаковска панорама. Екипи от пожарникари и спасители оказахапомощ и на закъсали поради снегонавявания превозни средства. 

Линейка с болен на хемодиализа и десетина автомобила бяха закъсали по пътя Добрич - курортния комплекс "Албена" поради навята двуметрова пряспа край село Славеево, съобщават от пресцентъра на областната управа за зимната обстановка в региона. По пътя за Генерал Тошево също имаше аварирал автобус.

В Ловешка област са затворени проходите Троян-Кърнаре и Шипково-Рибарица. Вятърът в областта по данни на Хидрометеорологичната обсерватория при НИМХ-гр.Плевен е 10м/с.

В оперативния център на пожарната в Пловдив са получени над 30 сигнала за произшествия, свързани с метеорологичната обстановка. 

В Габрово е ограничено движението по пътя Казанлък – Шипка, трафикът е насочен по обходен маршрут. Ограничено е и движението в посока Габрово по пътя от Казанлък. За товарни автомобили над 12 тона е ограничено преминаването по пътя Шипково - Рибарица. Затворен за всички видове моторни превозни средства е Троянският проход.

От МОН пък информираха, че поради лоши метеорологични условия, влошена пътна обстановка, повреди в отоплителната инсталация, прекъснато електрозахранване или висока заболеваемост в 60 училища в страната няма да има учебни занятия.