Кангали на селски кмет нападнаха туристи

stat
11:42  |  20 април 2017 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Мъжките кангали могат да достигнат до 100 кг тегло Мъжките кангали могат да достигнат до 100 кг тегло

Кучета от породата "Кангал"* нападнаха двама кърджалийци, решили да се разходят в района на природния феномен Каменната сватба, който е на около 5 км от града.
Зъболекарят Кирил Минев и негов приятел се спасили с бяг, качвайки се почти в движение в преминаващ наблизо автомобил, чийто шофьор им помогнал, съобщи "Родопи 24".

Инцидентът е станал във вторник вечерта.

Кучетата излязоха от краварник, намиращ се в района на село Сипей. Тръгнаха озъбени към нас, не се спряха и дори като видяха, че вземаме камъни от земята. Единственото ни спасение се оказа преминаващ автомобил. Шофьорът намали и ние скочихме буквално в движение в колата", разказа д-р Минев.

Зъболекарят веднага подал сигнал на тел. 112, откъдето пренасочили разговора към дежурния в Областната дирекция на МВР в Кърджали.

Полицаят ми каза, че ще вземат отношение по случая. Аз обаче отидох да потърся кмета на Сипей, защото шофьорът, който ни спаси, ни каза, че кангалите са негови. От къщата излезе съпругата му, която ми отговори „Имаме кучета, защото се краде. Вие какво правите там?”. Ние правихме обичайната си разходка. Бяхме на пътя, далеч от краварника, когато кучетата ни нападнаха”, допълни зъболекарят.

Кангалите пазели краварник, собственост на кмета на село Сипей. Въпреки оградата огромните кучета спокойно излизали навън.

*Кангалът е турска порода овчарско куче. Теглото при мъжките екземпляри може да достигне 100 килограма. Към чyжди xopa кангалът peaгиpa c лaeнe и eвeнтyaлнo нaпaдeниe. Кучетата от тази порода са силни и издъpжливи и са в cъcтoяниe дa paзвивaт тaĸaвa cĸopocт, чe дa нacтигнат бягaщo xищнo живoтнo.Последно в Общество


Отслабването на популизма е повод за празнуване в Давос

Шампанското може да се лее още по-свободно на Световния икономически форум в швейцарския курорт Давос поради промяната в глобалната ситуация.