Служителката в "Бургасмед", която отговоря на телефона за връзки, посочен на сайта на болницата, потвърди, че Вуцов работи от около месец в Отделението по кардиология със сектор "Инвазивна кардиология", предаде БНР.

По-късно от лечебното заведение обаче отрекоха той да работи като кардиолог.

"Твърдението, че д-р Иван Вуцов работи в отделението по кардиология на МБАЛ "Бургасмед" категорично не отговаря на истината. Д-р  Вуцов е назначен на трудов договор и работи като специалист по вътрешни болести в спешното приемно отделение на МБАЛ "Бургасмед", както и в медицински център „Бургасмед“, а не като кардиолог!", пише в официално съобщение от "Бургасмед" до медиите.

Оттам допълват, че д-р Вуцов е назначен на 1 октомври, въз основа на признатата си специализация по вътрешни болести, а не по кардиология.

"Доколко съм информиран, се води производство във връзка с оспорването на специалността му по кардиология, но все още няма присъда по делото, нито отнети лекарски права. Ако правата му на лекар бъдат отнети, ние ще го освободим, тъй като той няма да бъде правоспособен. Дотогава нямаме основание да оспорваме правата му на медик и специалист по вътрешни болести", коментира д-р Динчо Генев, управител на МБАЛ "Бургасмед".

Доктор Иван Вуцов е вече подсъдим в Районния съд в София за работа с фалшива диплома по кардиология от 1996 година досега. За скандалния случай стана ясно след журналистическото разследване на националното радио, а до изобличаване на измамата се стигна, след като служители на Медицинския университет в София решиха да проверят достоверността на дипломата на д-р Вуцов по кардиология.
Той беше завеждащ отделението по инвазивна кардиология в Университетската болница в Стара Загора.

На 18 септември проф. Пламен Кенаров – главен секретар на Министерството на здравеопазването, заяви, че ще поискат от БЛС да отнеме правата на доктор Вуцов. Д-р Петър Загорчев – председател на Централната етична комисия, обаче твърди, че не е получавал писмо от здравното ведомство с подобно искане.

Регионалната здравна инспекция вече отказа да приложи закона и да заличи доктор Вуцов от регистрите си и така той продължава да има частна практика като кардиолог. Да се произнесе по случая "Вуцов" отказа и Районната колегия на БЛС в Стара Загора.