Пред БНР Шарков допълни, че е изпратил цялата документация за лекаря, хванат с фалшиво свидетелство за специалност кардиология, за предприемане на действия по компетентност.

Здравният министър вече разпореди пълна проверка по случая.
Срещу д-р Вуцов, който завежда Клиниката по кардиология в Университетската болница в Стара Загора, е образувано досъдебното производство.

От цялата преписка по случая недвусмислено става ясно, че д-р Иван Вуцов е фалшифицирал оригиналния дубликат на обявената си за изгубена диплома за вътрешни болести на свидетелство за специалност "Кардиология".

Следователно сега лекарят притежава единствено диплома за медицина.

Когато разкрил Отделението по инвазивна кардиология в университетската болница "Проф. Стоян Киркович“, изпълнителният директор доц. Йовчо Йовчев е знаел, че доктор Вуцов, когото назначил за началник на отделението, не фигурира в списъка на кардиолозите и на инвазивните кардиолози.

С писмо номер 960 от 19-и февруари тази година, от Медицинския университет потвърждават пред доцент Йовчев, че дипломата на доктор Вуцов е фалшива.

В НЗОК списъкът на правоспособните кардиолози и инвазивни кардиолози, издаден от Медицинския университет, е изпратен още на 18-и август с писмо номер 3698.

Без отговор остава въпросът защо след като всички са знаели истината, РЗОК Стара Загора е сключила договор с болницата за разкриване на отделение по инвазивна кардиология.

За подобни деяния на длъжностни лица Наказателният кодекс предвижда от 1 до 8 години лишаване от свобода.

След като се разбра за измамата, Иван Вуцов излезе в неплатен отпуск, но е заявил в РЗОК намерение да продължи индивидуалната си практика като кардиолог.