С изключение на пътя Белово-Юндола, всички останали пътища в Пазарджишка област са проходими. От полицията предупреждават за заледени участъци в родопската част на региона, съобщи БНР.

Проходим е пътят за Синеморец, след като бе залят от река Велека снощи. Движението на товарните автомобили бе възстановено. Ахтопол - Резово е затворен за движение на моторни превозни средства, защото река Велека е излязла от коритото си и е заляла пътя, съобщиха от Областна управа - Бургас. Поради наводнение е затворена и едната пътна лента между Ахелой и Поморие.

Остава усложнена обстановката в областите Велико Търново, Русе и Силистра.
258 населени места в Североизточна България са без ток в момента.

В Силистренско, заради влошената зимна обстановка, не се движат автобуси. Забранено е движението на товарни автомобили над 12 тона. Затворен е пътят от Силистра за Добрич, както и пътищата от Дулово за Шумен и от Старо село за Кубрат.

Обявено е бедствено положение в Дуловската община на Силистренска област днес от 12.00 до 18.00 часа на 19 януари. Причините са липса на електрозахранване на половината от селата, затруднено движение или затворени пътища от различни класове, трудности със снабдяването с хранителни продукти в 11 села.

Бедствено положение е обявено в общините Сливо поле, Върбица, Две могили и Самуил. Частичните бедствени положения в община Хасково и община Тополовград остават в сила. Отменено е частичното бедствено положение в Девин, Рудозем и Доспат.

Забранено е движението и по пътищата Кубрат - Русе, по цялата линия Исперих - Силистра. Според информация от по-рано през деня влакът от Силистра за Самуил е закъсал около гара Алфатар. Снощи не е имало влак за София.

Пътят за Добрич вече е отворен, но всички пътища от и за община Ветрино са затворени заради снегонавявания, преспите достигат до 2 метра, съобщиха от Областната управа.

Хиляди домакинства са без ток >>

АНКЕТА: Почистват ли пътищата?

Втори ден в цялата Разградска област е в сила забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона. Главният път Русе - Варна е затворен за всички превозни средства, има затворени и третокласни пътища, заради преспи, достигащи метър и половина в отделни участъци, съобщиха от Областното пътно управление. Затворени за движение са пътищата Русе-Разград, Русе-Кубрат, Мартен-Николово и Николово-Червена вода.

В община Търговище затворени за движение са пътищата между селата Макариополско - Буйново, Братово - Пайдушко, Росина - Кошничари, Маково – Миладиновци. Областният управител на Велико Търново проф. Пенчо Пенчев съобщи, че въпреки сложната зимна обстановка, в момента няма откъснати селища и бедстващи хора, защото пътищата са проходими.

Първи и втори клас от републиканската пътна мрежа се движат без ограничение. За трети клас има ограничение по отношение на МПС, над 12 тона да не се движат. Ограничена е видимостта поради мъгла в района на Твърдица и Котел.

В Габровска област бяха затворени всички третокласни пътища за тежкотоварни автомобили над 12 тона. Снежната покривка в планината в Габровско е достигнала един метър, температурата е минус 13 градуса. През прохода Шипка все още е в сила забраната за движение на автомобили с тегло над 12 тона. Ограничено е движението по пътя София - Бургас в участъка Сливен - Гурково.

Заради снегонавявания в област Сливен е затворен третокласният път Конаре-Твърдица. Остава забранено движението на автомобили над 10 тона през Котленския проход. Има ограничение за камиони над 10 тона и през проходите Вратник и Твърдишки, затворени за движение на камиони над 12 тона са всички пътища в областта.

Затворени за движение са пътищата Шипково - Рибарица, Деветаки - Брестово, Горан - Владиня и Ловеч - Горан.

Прекъснато е движението на влаковете в три участъка от жп мрежата, съобщиха от НКЖИ.

Заради тежката зимна обстановка, композиции не се движат между Мост и Кърджали, Дулово и Силистра, където има обилни снегонавявания и са се образували преспи върху железният път. От Русе е изпратен снегорин, който да разчисти пътя от натрупания сняг.

Третият участък е Комунари-Шумен, където има доста паднали дървета.

Следете прогнозата за времето >>