Това стана броени часове, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще забрани на транссексуалните да служат в армията, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Съобщението от официалната страница на канадската армия е придружено със снимка на група военни, които участват в парад със знамена с цветовете на дъгата, веещи се от оръжията им.

"Ние приветстваме канадци с всякаква сексуална ориентация и полова идентичност. Присъединете се към нас", се посочва в туита, който включва и хаштагът "Различието е нашата сила".

Само за час публикацията е била споделена 2500 пъти.

Джъстин Трюдо: "Различието е нашата сила"

Реакцията на канадската армия напомня туита на премиера Джъстин Трюдо през януари, когато Доналд Тръмп издаде забрана за пътуване, засягаща гражданите на няколко преобладаващо мюсюлмански страни.

"Към онези, които бягат от преследване, терор и война, канадците ще ви приемат, независимо от вашата вяра. Различието е нашата сила", написа тогава премиерът на Канада.

Изненадващата серия туитове, с които Тръмп обяви, че транссексуални няма да служат в армията на САЩ, бе осъдена като дискриминация от правозащитни групи и някои конгресмени депутати и от двете политически партии. Но консервативни активисти и някои републиканци похвалиха президента, отбелязва Ройтерс.

Обявената от Тръмп мярка предизвика буря от заплахи със съдебни жалби, добавя агенцията.