Със заповед от 22 юли на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) пътищата с ограничения за движение на камиони над 12 тона и специализирана техника в петък от 18 до 21 ч. и в неделя от 14 до 20 ч. са увеличени от 5 първокласни и 1 второкласен на 12 първокласни и 5 второкласни. Към тях са добавени и  магистралите.

От Националното сдружение на българските превозвачи са изпратили писмо до председателя на УС на АПИ Стефан Чайков, в което искат до 31 юли да отмени своята заповед, в противен случай ще бъдат принудени да затворят всички изходи на София и основни пътища.

Очаква се превозвачите да бъдат подкрепени от свои колеги от Пловдив, предаде БНР.

Зам.-председателят на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов коментира, че едностранно, без съгласуване с бранша, от АПИ са издали новата заповед.

Според него става дума за лобистки интереси.

"Ние много добре знаем чии са. Нека бъде така любезен г-н Чайков да каже кой му разпореди да я подпише тази заповед на тъмно. Помолихме да я отмени. Иначе в петък ще съобщим чии са интересите", закани се Лалов по БНР.

На въпрос кой би разпоредил заповедта да стане факт, той отговори, че от години е един и същ човекът, който плаши със своето влияние и заплашвал всички шефове в АПИ, че ще ги вкара в затвора. Име не беше споменато.