Сигналът е подаден към 12.50 часа.

По последна информация 9 души са загинали, а около 20 са ранени при челен удар между пътнически автобус и товарен автомобил. Един от ранените е починал на път за болницата. 

Пострадалите са откарани в ловешката болница. Оттам съобщиха, че някои от ранените са в много тежко състояние. Част от пострадалите са транспортирани в болници в Плевен, София, Велико Търново. 

В автобуса са пътували незрящи възрастни хора, не е имало деца. Те са били на лечение и са се връщали обратно към Перник, гласят част от официалните съобщения. Според прокуратурата те са били на екскурзия. 

Камионът е с шуменска регистрация, а автобус с пернишка. В автобуса са пътували общо 26 души. Шофьорът му е сред загиналите.

Шофьорът на камиона и спътникът му са сред пострадалите. 

По първоначални данни шофьорът на автобуса е навлязъл в насрещната лента за движение в резултат, на което е последвал челен удар с товарния автомобил. 

На място са полицейски, пожарни и медицински екипи.

Премиерът Бойко Борисов изпрати четири реаномобила от ВМА и болница "Лозенец". 

Движението в района временно е затворено, служители на пътна полиция отклоняват водачите по обходен маршрут с. Микре - Ловеч - Абланица.

Тепърва ще се изясняват причините за тежката катастрофа.

„Аз вече съм на мястото. Всяка минута се променят нещата. Всичко, което е било необходимо, е осигурено за оказване на първа помощ. Подготвили сме всичко за последващо лечение, но въпросът е, че катастрофата е много тежка и са отнети много човешки животи“, коментира здравният министър Кирил Ананиев пред "Фокус".

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди незабавна проверка по повод възникналия по-рано днес пътен инцидент. ИА "Автомобилна администрация" е на мястото на инцидента.

Шефът на ГД "Национална полиция главен комисар Христо Терзийски заяви на брифинг към 17,00 часа, че не може да има на всяка крачка патрули, в отговор на въпрос дали не трябва да има по-строг полицейски контрол в този участък, където стават често тежки катастрофи. 

На брифинга министърът на здравеопазването Кирил Ананиев заяви, че около 7 души са с тежки фрактури след катастрофата.Ще бъде доставено всичко необходимо на болницата в Ловеч.

„Жертвите на този етап са 9, ситуацията е много динамична, дано да няма повече жертви. Всички останали са ранени, едни по-тежко, други по-леко. Тези, които са със сериозни фрактури, имаме специализирана техника, ще ги заведем в София за продължаване на лечението“, допълни той.

„Обадих се във ВМА и болница „Лозенец“ и бяха изпратени четири реанимобила, напълно окомплектовани, с всичко необходимо, което се налага да се използва в такива случаи. Освен това бяха мобилизирани екипите на спешната помощ от областите Ловеч и Плевен.В същото време вътре в самата болница, по думите на директорката на болницата, е създадена пълна организация, за да могат да бъдат прегледани и обслужени пострадалите“, каза министър Ананиев.

По думите му всичко, което е необходимо за оказване на първа помощ и за последващо лечение, ще бъде осигурено. Той поясни, че ще отиде лично да види какво е състоянието на болните и от какво има нужда болницата в Ловеч.