Момичето учело в ЮЗУ "Неофит Рилски" за медицинска сестра. След като завършило гимназия в Белица, била прието да учи висше образование с успех 5,64, съобщи в. "24 часа".

Фатиме е била пометена от 20-тонен МАН, натоварен с пясък, докато към 9 часа отивала за лекции и пресичала улица до студентските общежития.

Шофьорът на камиона - 53-годишният Илия Шопов, е задържан, но след това е откаран в болница, тъй като изпаднал в шок. Тестът с дрегер и кръвната проба са показали, че мъжът, който работел във фирма в Симитли, не е употребил алкохол. Тепърва експертиза ще установи с каква скорост се е движел, иззети са и камери за наблюдение в района.

Местните хора обаче вече коментираха, че кръстовището е изключително опасно, защото няма добра видимост, и заради това много пъти са подавали сигнали. Реакция от местните власти обаче така и не последвала.

Директорът на полицията в Благоевград комисар Николай Хаджиев коментира пред "Инфомрежа":

"Както виждате, има обозначени пешеходни пътеки, има знаци, има и полицейски контрол, който се осъществява ежедневно, но за жалост се случват и такива инциденти".

Състудентки на Фатиме обаче подчертаха, че тя не е познавала добре града и не била свикнала с натоварения трафик.

В родното село на момичето - Дагоново, всички са потресени от трагедията. Баща й Салих Колашов е учител по физика в училището в Белица и бивш кандидат-кмет на селото. Той научил страшната новина, докато преподавал в час. В същото училище учи е по-малкият брат на Фатиме - Али. Учениците бяха разпуснати заради случилото се, съобщи "Струма".

Снощи 19-годишното момиче било със свои състудентки в общежитието. Последната снимка, която е публикувало във Фейсбук, е от красивия залез над града.