Вътрешният министър Цветлин Йовчев разпореди да се създаде нова организация на работата на "Пътна полиция – КАТ”, съобщиха от МВР.

Йовчев е наредил в срок от два месеца да бъде направен преглед на всички ограничения, включително на тези за максимално допустими скорости, като се обсъди евентуално премахване или преразглеждане на ненужно рестриктивните.

Министерската разпоредба предвижда отново в двумесечен срок на страницата на МВР в интернет да бъде публикувано разположението на стационарните камери за контрол, както и местата, където ще се разполагат мобилни.

Намерението на новата организация е да се засили превенцията на тежките катастрофи, а основната цел – шофьорите да бъдат предупреждавани и предпазвани от рисковете на пътя.

Заради това Цветлин Йовчев е настоял разположението на автопатрулите и камерите за контрол да е предшествано от анализ на риска от катастрофи. 

Основен критерий за оценка на дейността на служителите на КАТ ще бъде намаляването на пътните инциденти, на загиналите и ранените.