Централната избирателна комисия (ЦИК) оповести официалните резултати от парламентарните избори.

Имената на депутатите ще бъдат ясни в неделя, когато ще знаем кой от къде влиза и кой се отказва от своето място, но вече има първи прогнози за това как ще изглежда следващото правителство във формат „Борисов 3”, коментира bTV.

Новият-стар премиер ще е Бойко Борисов, като очакванията са той да има трима вицепремиери: Томислав Дончев и Владислав Горанов от ГЕРБ и Красимир Каракачанов от Обединените патриоти.

Очаква се някои от ексминистрите да повторят мандатите си – като Владислав Горанов, който отново да е финансов министър. Лиляна Павлова пак може да застане начело на регионалното министерство, а Екатерина Захариева – на правосъдното.

За момента Цецка Цачева не влиза в парламента, но вероятно ще е част от следващото Народно събрание, защото водачът на листата в Плевен Ивайло Московски отново може да е транспортен министър.

Големите въпроси са какви постове ще получат Обединените патриоти в правителството. Спекулациите са, че военното ведомство може да е за лидера на ВМРО Красимир Каракачанов.

ГЕРБ обаче държат да запазят ключови ресори като образование и здравеопазване. Смята се, че последния ресор може да бъде поет от Даниела Дариткова.