Пред журналисти той коментира продължаващите днес консултации с парламентарните политически сили преди връчването на мандата за съставяне на редовно правителство.

Вчера държавният глава разговаря с представители на "Воля", ДПС и "Обединени патриоти". Днес са консултациите с БСП - от 13,30 часа, и с ГЕРБ - в 15 часа. 

„За всички конструктивни предложения, идеи, програми на новото правителство, то ще разчита на моята подкрепа“, увери Радев.

Вчера Патриотите казаха след срещата с него, че им е пожелал успешен 4-годишен мандат и е декларирал, че споделя голяма част от техните приоритети за управлението на страната.

Тепърва обаче предстои ГЕРБ и "Обединени патриоти" да подпишат коалиционното споразумение. Едва след това ще станат ясни министрите. Очаква се това да стане на 4 май. Вчера Владислав Горанов потвърди само, че в бъдещия кабинет ще има четирима вицепремиери.

Най-вероятно министри отново ще бъдат самият Горанов, Томислав Дончев, Лиляна Павлова, Екатерина Захариева, Николина Ангелкова, Ивелина Василева, а може би и Вежди Рашидов и Красен Кралев. По неофициална информация от Патриотите сигурен бъдещ член на кабинета е лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.