Парламентът проведе разисквания по проекта на решение за гласуване недоверие на Министерския съвет на Република България заради провала в политиката за противодействие на корупцията.

Гласуването по искания от опозицията вот на недоверие ще е в четвъртък от 9.00 часа, обяви от парламентарната трибуна председателят на Народното събрание Цвета Караянчева след края на днешните дебати, продължили около пет часа, съобщи пресцентърът на парламента.

Седмичната проектопрограма на НС включва второто четене на промени в Закона за техническите изисквания към продуктите и в Закона за измерванията.

Парламентът ще обсъди на първо четене изменения в Закона за насърчаване на инвестициите и в Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Депутатите ще разгледат и ратифицират Споразумението за предоставяне на консултантски услуги за разработване на Стратегия за финансиране, укрепване на регулаторния капацитет и повишаване ефективността на предоставяните услуги в отрасъл "ВиК" между Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Международната банка за възстановяване и развитие, както и на конвенция на МОТ за определяне на минималната работна заплата.

В програмата е и първото гласуване на поправки в Закона за социално подпомагане.

Депутатите ще изслушат на закрито заседание годишните доклади на Държавна агенция "Разузнаване" за 2016 г. и на "Военна информация".

Програмата предвижда и първо четене на промени в Закона за железопътния транспорт и в Закона за филмовата индустрия. В петък е редовният парламентарен контрол.

Без Борисов на вота на недоверие. БСП: Оставка, страхливец!

Каракачанов: Корупция има, но файда от дебати - йок

Цветанов към БСП: В момента ни правите много по-силни