Част от кореспонденцията се отнася до кандидата за президент Хилъри Клинтън, заяви в интервю за телевизия CNN създателят на сайта Джулиан Асандж.

"Имаме още материали, свързани с кампанията на Клинтън," заяви Асандж, отбелязвайки, че става въпрос за "изключително интересни" документи.
Той не каза кога организацията възнамерява да ги публикува.

Според създателя на "Уикилийкс" електронните системи както на Националния комитет на демократите, така и Националния комитет на републиканците са "уязвими като швейцарско сирене", въпреки продължаващите от години кибер атаки срещу компютри на демократите.

Асандж за пореден път заяви, че "Уикилийкс" няма отношение към самите хакерски атаки. Той също така отказва да разкрие източниците, от които организацията получава скандални документи.

В същото време сътрудници в кампанията заявиха, че хакерската атака е била част от по-големия пробив в данните на Националния комитет на Демократическата партия, за който бе съобщено по-рано, когато Уикилийкс публикува частни имейли на организацията. Пробивът е засегнал програма за анализ на данни на ръководството на Демократите, която се използвала в кампанията.

Според експертите по сигурността, хакерите по-скоро не са успели да получат достъп до вътрешните системи на Националния комитет.

Клинтън изпреварва Тръмп с шест процента

Излезе първото проучване на общественото мнение след края на конгреса на Демократитеската партия, на който Хилъри Клинтън прие номинацията на партията за президентските избори. То показва, че Клинтън изпреварва с шест процента кандидата - републиканец Доналд Тръмп - 40,5% срещу 34,6%.

Около 25% от участниците в анкетата избират "друг" кандидат.