Докато ИД върши ужасяващи неща, именно Русия се опита да промени изхода от президентските избори в САЩ през 2016 г., каза Маккейн в интервю за австралийската телевизия Ей Би Си, цитирано от ДПА и БТА.

"Смятам, че ИД върши ужасни неща и съм много обезпокоен от това, което се случва с мюсюлманската вяра. Само че именно руснаците се опитаха да разрушат самата основа на демокрацията, като променят изхода на американските избори. Не разполагам с доказателство, че са успели, но са се опитали и продължават да опитват", заяви американският сенатор пред австралийската телевизия.

Маккейн е на посещение в Австралия. По-рано днес той се срещна с австралийски лидери в столицата Канбера за разговори, посветени на сигурността.

Австралийският външен министър Джули Бишъп благодари на Маккейн за подкрепата му за датиращия от десетилетия американско-австралийски съюз след дипломатически спор между двете страни по-рано тази година, предаде Асошиейтед прес.

През февруари сенаторът републиканец защити Австралия след разговор на висок тон между президента Доналд Тръмп и австралийския премиер Малкълм Търнбул по споразумение за презаселване на бежанци от времето на Барак Обама.