Армията прогонила от селището "банда терористи", които избягали към турската граница. Населеният пункт бил обявен за безопасен, след като сапьори обезвредили заложените от екстремистите мини.

Сирийската армия активизира настъплението си северно и източно от Алепо, разширявайки контролираната от нея зона между големия град в Северна Сирия и границата с Турция, предаде ТАСС, като се позова на ливанската телевизия Ал Маядин.

Тя обкръжава град Ал Баб, който е бастион на терористичната групировка "Ислямска държава". Боевете се водят на 13 километра от турската граница.

ОАЕ изрази готовност да изпрати сухопътни войски в Сирия

Обединените арабски емирства заявиха днес, че са готови да изпратят сухопътни войски в Сирия като част от международната коалиция за борба с "Ислямска държава", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Държавният министър на външните работи на ОАЕ Ануар Гаргаш съобщи на пресконференция в столицата Абу Даби, че "това беше нашата позиция през цялото време".
"Бяхме недоволни от бавният ход на конфронтацията с Даеш", добави той, като използва арабското съкращение за "Ислямска държава".

"Не говорим за хиляди войници, но става дума за сухопътни сили, които ще водят и ще оказват подкрепа. Смятам, че нашата позиция остава същата и ще видим как ще се развият нещата", добави той.

ОАЕ обаче смята за задължително условие операцията да бъде под американско командване, подчерта Гаргаш. Миналата седмица Саудитска Арабия заяви, че е готова да участва в сухопътни операции в Сирия, ако международната коалиция срещу "Ислямска държава" вземе решение за това.

Вчера сирийският външен министър Уалид ал Муалем предупреди, че Сирия ще се съпротивлява на всякакво сухопътно навлизане на нейна територия и ще изпрати агресорите обратно в родината им "в ковчези"

САЩ и Русия преговарят за прекратяване на огъня