Според РИА Новости "режимът на тишина" ще бъде въведен в 00,00 ч. на 30 април за 24 часа в Дамаск и околностите му и за 72 часа в Латакия.

Договореността е била постигната от руските и американските военни в рамките на целевата група по въпросите на прекратяването на военните действия. Тя, заедно с целева група по хуманитарните въпроси, бяха създадени с решение на Международната група за подкрепа за Сирия на 11 февруари и работят в Женева.

В състава им влизат дипломати и военни от страните от Международната група, а съпредседатели са Русия и САЩ.

Споразумението обаче не обхваща Алепо и околностите му, предаде БТА.
Жилищни квартали в града двукратно са обстрелвани от терористите от „Ахрар аш Шам“.

Терористите, причисляващи се към опозиционната групировка „Ахрар аш Шам“ два пъти от реактивни системи за залпов огън са обстрелвали кварталите Ал Халидия и Аз Загра в град Алепо“, пише в бюлетин на Центъра за наблюдение на примирието в Сирия, цитиран от "Фокус".

Няколко души са били ранени днес при въздушен удар, поразил клиника в контролираната от бунтовници част на сирийския град Алепо, предаде Франс прес, като се позовава на бунтовнически източници.

Този удар бе нанесен малко повече от 24 часа след въздушната бомбардировка срещу болница на "Лекари без граници", при която загинаха десетки души, включително деца и лекари.

Клиниката, чиято сграда е сериозно пострадала, се намира в Мардже, квартал в източната част на Алепо. Тя функционира от пет години.
В бунтовническата част на града бе отменена традиционната петъчна молитва заради интензивните бомбардировки.

Само за седмица в Алепо и околностите при бомбардировки са убити повече от 200 цивилни.

Жертвите в контролираните от бунтовниците части на Алепо са 131, в това число 18 деца. Самите бунтовници са убили 71 цивилни при артилерийски обстрел над правителствените територии, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права.

Продължават и тежките сражения северно от Алепо между силите на подкрепяния от САЩ съюз "Демократични сили на Сирия" и екстремистки бунтовнически групировки, предаде Ройтерс.

Под минометен огън са били и жилищни квартали на столицата Дамаск.