На видеото, което продължава 29 минути и е качено на джихадистки сайтове, се вижда група от най-малко 16 мъже, обезглавени на плаж, и друга група от 12-тима мъже, застреляни в пустинна местност, предаде БТА. 

Авторите на видеото ги представят като членове "на вражеската етиопска църква".

В него се казва, че едната група пленници са заловени от клона на „Ислямска държава" в Източна Либия, известен като Барка, а другата - от клона на групировката, който действа на юг.

Маскиран боец, размахващ пистолет, прави дълго изявление, в което заявява, че християните трябва да приемат исляма или да платят специален данък, според написаното в Корана.

След това във видеото се показват пленниците от юг, които са застреляни и тези на изток, които са обезглавени на плажа.
Етиопия заклейми варварското убийството на 30 мъже

Етиопия заяви, че не може да потвърди дали близо 30-имата мъже, простреляни и обезглавени на видеозапис, направен от "Ислямска държава" в Либия, са етиопски християни, предаде Ройтерс.

"Видяхме видеото, но посолството ни в Кайро не е в състояние да потвърди, че жертвите са етиопски граждани", каза правителствен говорител.

"При все това етиопското правителство заклеймява този варварски акт", заяви той.

Говорителят уточни, че Етиопия, която няма посолство в Либия, ще помогне на своите граждани, които искат да напуснат тази страна.