В лаптопа на джихадист са открити над 35 000 файла на английски, френски и арабски език, цитира изданието БГНЕС.

От тях става ясно, че ислямистите са провели проучване за ново биологично оръжие. Част от документите били за бубонната чума, която през средните векове намалява населението на Европа с близо 1/3.

Указ на ислямския проповедник шейх Насър ал Фахд, който се намира в затвор в Саудитска Арабия, разрешава на вярващите да използват химически или биологични оръжия срещу "неверниците", пише OffNews.

"Преимуществото на биологическото оръжие е в това, че то не е чак толкова скъпо, а в същото време човешките жертви могат да бъдат огромни. Ако мюсюлманите не могат да победят неверниците по друг начин, им се разрешава да използват оръжие за масово унищожение", се казва в един от файловете.

Експерти смятат, че възможността джихадистите от „Ислямска държава" да разработват биологични оръжия е много висока.

Бубонната чума е изключително болезнен вид чума, при която чумната бактерия преодолява защитата на кожата и стига до лимфните възли. Там тя се размножава и ги възпалява, те се подуват и срастват в характерни пакети – бубони. Смъртността от бубонната чума е около 90%.

Кралят на Саудитска Арабия Абдула предупреди вече, че скоро ще плъзне тероризъм в Европа и САЩ, ако не бъде бързо неутрализиран в Близкия изток.

Рим затегна сигурността, след като бе разкрита заплаха на “Ислямска държава” срещу папата. В. “Ил темпо” писа, че според израелското разузнаване ислямистите се целят в папа Франциск като “носител на фалшива вяра”.