Политическият съвет е решил РЗС да не се регистрира за самостоятелно участие на изборите, но потвърждава "ангажимента си за политическо партньорство с ГЕРБ съгласно споразумението от 19 май".

В петък, в съобщение до медиите, изпратено от електронния адрес на РЗС, се казваше, че Политическият съвет е взел решение да призове членове и симпатизанти да подкрепят ГЕРБ и Бойко Борисов.
По-късно в друго съобщение, изпратено от същия имейл, пишеше, че съветът не е заседавал и не е взимал подобно решение, а предното съобщение е вследствие на хакерска атака, припомня "Дневник".

От РЗС добавят днес, че одобряват споразумение от 23 юли между Борисов и Янев за съвместен експертен съвет за борба с корупцията.

РЗС че ще работят на изборите с ГЕРБ "с цел консолидация на десните гласове за постигане на изборна победа" и на конституционно мнозинство в 43-то Народно събрание.

РЗС е готово да организира постоянен дискусионен форум по конституционни въпроси между политици и юристи от РЗС и ГЕРБ и експерти и конституционалисти с обществено признание, става ясно още от съобщение на партията.

От политическия съвет приемат като основна задача да разяснят колко е вредно за обществото да се разпиляват гласове към "корпоративни, квази-десни и криминални коалиции".