Джакарта дава на Москва кафе и чай, получава изтребители

stat
12:23  |  8 август 2017 | По света / Редактор Надежда Христова /  
Индонезия вече подписа с Русия протокол, предвиждащ получаване на 11 изтребителя ”Сухой” Индонезия вече подписа с Русия протокол, предвиждащ получаване на 11 изтребителя ”Сухой”
Сн.: Shutterstock

Индонезия ще размени палмово масло, кафе и чай срещу руски изтребители, за да се възползва от новите международни санкции срещу Русия.
Това съобщи днес говорител на властите в Джакарта, предаде Франс прес от индонезийската столица, където в близките часове се очаква да започне срещи с местни държавници руският външен министър Сергей Лавров.

Миналата седмица Индонезия подписа с Русия протокол, предвиждащ получаване на 11 руски изтребителя "Сухой" срещу стоки от първа необходимост, информира Маролоп Наингголан, пресаташе на индонезийското министерство на търговията.

Новите санкции на ЕС и САЩ от началото на месеца срещу Русия са заради предполагаемата й намеса в американските президентски избори и анексията на украинския полуостров Крим през 2014 г.

Индонезийският министър на търговията Енгартиасто Лукита обаче изтъкна, че санкциите, принудили Русия да търси нови пазари, може би са добра новина за Индонезия. "Това е възможност, която не бива да губим от погледа си", заяви той миналата седмица в Москва.

Споразумението, което се очаква да бъде изпълнено от руския държавен концерн "Ростех" и индонезийския "Перусахаан Пердаганган", може да отвори път и за други двустранни спогодби в енергийната сфера и в авиацията, подчерта Лукита.

Стойността на сделките и сроковете не бяха уточнени, посочва АФП.
Последно в По света


Роботи ще ”заемат” 800 млн. работни места след 20 г.

Към 2030 година 800 милиона работни места ще бъдат изместени от роботите и професионалният път за много хора ще се промени.