Това предаде Франс прес, като си позова на Сирийския център за наблюдение на човешките права, съобщи БТА.

"Израелски самолети изстреляха ракети по оръжеен склад на Хизбула близо до летището", на 25 км югоизточно от сирийската столица, съобщи базираната в Лондон неправителствена мониторингова организация.

От началото на конфликта в Сирия през 2011 г. Израел извърши множество рейдове срещу сирийската армия и ливанската групировка Хизбула - заклет враг на еврейската държава, припомня АФП. На 7 септември сирийската армия обвини Израел, че е нанесъл въздушни удари по местна инфраструктура в западната част на Сирия, причинявайки смъртта на двама души.

Според Центъра за наблюдение при удара е засегнал тренировъчен лагер и подразделение на сирийския Център за научноизследователски проучвания (Scientific Studies and Research Center) - институт, обвиняван от Вашингтон и бивши израелски висши представители, че участва в разработването на газ зарин.

По данни на същия източник взетият на прицел обект бил използван от Иран и Хизбула. През април Израел вече извърши въздушни удари срещу предполагаем склад за оръжие на Хизбула близо до летището в Дамаск.